56 31 68 00 Send Epost Send Epost Lokasjon Åpningstider

Salgsavdeling

Man - Fre: 09:00 til 16:30
Torsdag: 09:00 til 19:00
Lørdag: 10:00 til 14:00


Verksted og delelager

Man - Fre: 07:00 til 16:00


Dersom vi holder stengt utover ordinære hellig- og fridager, vil vi opplyse om dette på Facebook og denne websiden.

Facebook

Alle artikler

Ford Transit - hvilken modell passer deg?

Transit serien kommer i mange størrelser og varianter. Her ser vi litt på egenskapene til de ulike modellene.


Alle Transit modellene har ny teknologi, de er praktisk, har god plass og gode kjøreegenskaper. I denne artikkelen tar vi for oss alle Ford Transit sine modeller, vi starter med den minste modellen:

Ford Transit Courier

Ford Transit Courier er den minste modellen i Transit serien, men rommer likevel mye. Lastekapasitet på 2,3 kubikkmeter som gir deg 10% mer lastevolum enn andre kjøretøy i samme klasse, netto nyttelast på 600kg og et lastegulv på 1620mm. Skyvedør på siden av varebilen gjør lasting og lossing mye enklere. Transit Courier leveres med to typer skillevegger, enten en fast skillevegg med et stort vindu, eller en gittervegg.

Enklere sikring av last

I Ford Transit Courier er surrekrokene plassert over på sideveggene i lasterommet over gulvet. Dette gjør jobben med å sikre lasten mye enklere.

Transit Courier- en sikker bil

Ford Transit Courier er en smart og sikker bil som har teknologi til å beskytte deg og bilen din:

 • Elektronisk stabilitetskontroll overvåker bilens kjørebane, skulle du begynne å skrense ut, vil stabilitetskontrollen automatisk korrigere bilen slik at du igjen har kontroll.
 • Antispinnsystemet gir deg best mulig veigrep og stabilitet. Antispinnfunksjonen justerer kraften til hjulene som sikrer maksimalt veigrep når du akselererer.
 • Roll Stability Control hjelper til med å holde dekkene godt plantet mot underlaget i kjøring gjennom krappe svinger, funksjonen gir deg en beskyttelse mot velt.

Smarte løsninger

FORD SYNC 3 gjør det lettere å kunne styre telefonen eller navigasjonssystemet enkelt ved bruk av stemmen din, eller en 8 tommers fargeberøringsskjerm. Du kan koble den opp mot Apple CarPlay eller Android Auto.

Ford Easy Fuel- Påfyll av feil drivstoff er rett og slett ikke mulig med denne løsningen fordi feil pumpepistol passer ikke bilen.

Rask fjerning av dugg og is- En enkel knapp vil aktivere tynne tråder som fjerner is og dugg på frontruten.

Oppbevaringsrom – Har man har kontoret sitt med seg store deler av dagen, kan det være greit å ha plass til oppbevaring. I Transit Courier finnes det flere praktiske oppbevaringsplasser; Lagringshylle under taket hvor alt du trenger er innen rekkevidde, en dyp midtkonsoll som kan oppbevare et A4- skriveunderlag eller en liten bærbar PC. Under setene finnes det også praktiske oppbevaringsrom for verdisaker.

Ford Transit Connect

Ford Transit Connect er en funksjonell varebil i 1- tonns klassen. Du kan velge mellom to akselavstander, alt fra 2,9 til 3,6 kubikkmeter, hvor potensiell nyttelastkapasitet er opp til 903kg. Den har et optimalisert lasterom hvor modellen med dobbelt passasjersete har plass til opp til 3,04 meter (L2 varebil) eller 3,0 meter (L1 varebil) lange gjenstander. Det er enkel adkomst til lasterommet, da det er brede dører og lav lastehøyde.

Bensin eller diesel

1,0 liter EcoBoost bensinmotor, er kompakt og lett og passer perfekt til mindre turer eller bykjøring.

1,5 liter EcoBoost dieselmotor er et ideelt valg for deg som skal transportere tung last og sleping. Passer perfekt for langdistansekjøring.

Assisterer deg på veien

 • Sidevindstabilisator hjelper deg med å holde deg i kjørebanen når det er sterk vind.
 • Stabilitetskontroll Har du med deg en tilhenger, vil systemet redusere motorens dreiemoment og vil sette i gang med å bremse for å opprettholde stabiliteten.
 • Aktiv bremsing Dersom systemet merker at bilen foran plutselig har redusert farten, vil aktiv bremsing hjelpe føreren å unngå sammenstøt i hastigheter opp til 80km/t.
 • Filskiftevarsler Du vil bli varslet med et diskret varssellys, dersom et annet kjøretøykommer inn i blindsonen din.
 • Førerkollisjonsassistent med fotgjengervarsling Overvåking av andre kjøretøy og fotgjengere, og du blir varslet.

Ford Transit Custom

Vinner av International Van of the Year Award 2020

Transit Custom er den første ladbare hybriden i sin katergori, og kan kjøre helelektrisk med null utslipp på en rekkevidde på 40-43 km.

Denne varebilen har et lastevolum på 6 og 6,8 kubikkmeter (L12 og L2) og er utstyrt med skillevegg. Det er enkelt å få tilgang til lasteplassen med et lavt adkomsttrinn, døråpningen i sidedøren er bred med optimalisert åpningshøyde, og dørene bak kan låses mens de er i åpen stilling i 90 grader.

Lasterommet og førerhuset er adskilt med en vegg i full høyde hvor det er laget til en liten luke, her er det mulighet for å laste varer som er opp til 3 meter lange. Denne funksjonen finner du også på versjonen med kort akselavstand.

Justerbar og integrert takgrind

Takgrinden trenger du ikke bruke tid på å feste eller fjerne når den ikke brukes. Takgrinden legges flat når du ikke trenger den, som er en fordel med tanke på redusert vindkraft som gir lavere drivstoffutgifter i tillegg til støyreduksjon.

Med denne takgrinden kan du kjøre der høydebregrensningen er 2 meter (gjelder ikke modellen med brutto totalvekt på 3400kg.)

Velg mellom 5 kjøremoduser

Kjører du med henger, eller er det dårlige kjøreforhold? Kanskje du ønsker å kjøre mer økonomisk? Ytelsen vil uansett være optimal, da systemet tilpasser seg de ulike innstillingene.

Førerassistanse

Aktiv bremsing med fotgjengervarsel- Denne teknologien er med på å redusere ulykker ved at systemet bremser automatisk hvis du ikke skulle reagere. Veien blir skannet for å oppdage kjøretøy og forgjengere.
Veltbeskyttelse - Spesielt i de tilfellene hvor man har tung last med høyt tyngdepunk, eller hvor man kjører i krappe svinger, hjelper sysytemet til med å holde dekkene plassert godt mot underlaget.
Tilhengerstabilisator - Skulle tilhengeren slenge, vil stabilisatoren registrere dette, og dermed redusere hastigheten til kjøretøyet. Dette bidrar til mer stabil og kontrollert kjøring med henger.
Svingkontroll - Er man uheldig og har for stor fart inn i en sving, vil svingkontrollen raskt redusere dreiemomentet for å hjelpe til med å ha bilen under kontroll. På Transit Custom er svingradiusen 10,96 meter, som gjør det enklere både med parkering og kjøring hvor det er trangt.

Et mobilt kontor

Transit Custom er tilgjengelig med Ford Connect modem, 4G Wifi for opptil 10 enheter og live trafikkoppdateringer levert til navigasjonssystemet i bilen.
Med SYNC 3 systemet, er det mulig for deg å være oppkoblet på telefonen. Her kan du velge mellom stemmestyring, eller benytte deg av 8-tommers berøringsskjerm.
I det doble passasjersetet er det integrert et oppbevaringsrom, hvor det er plass nok til laptopen din og andre kontorrekvisita. I enkelte av Custom modellene (Trend, Limited og Sport) er det også tilgjengelig et utfellbart bord på 345mmx240mm som også inneholder to koppholdere, penneholder og en elastisk festestropp.

Nye Ford Transit

Nye Ford Transit har et lasterom på 15,1 kubikkmeter, hvor det er plass til gjenstander på inntil 3 meter. Lastekapasiteten er 1,3 tonn. Transit har elektrisk sidelastedør og en låsbar bakdør på 270 grader. Bak på kjøretøyet er det montert kraftige LED lys som automatisk slår seg av dersom det er lavt batterinivå.

Kjøremodus etter eget valg

Her kan du velge selv hvordan du ønsker at Transit skal forholde seg i forskjellige terreng. Velg mellom: normal, glatt, gjørme/hjulspor, tauing/trekking og ny øko- modus for maks drivsoffeffektivitet.

HVO Hydrogenbehandlet vegetabilsk olje

I alle Ford Transits varebiler kan denne type olje benyttes, dette er også kjent som fornybar diesel. Fordelen med denne type drifstoff er at dieselmotorer som benytter seg av HVO starter lettere ved lavere temperaturer.
Transit er nå også tilgjengelig som mild hybrid. Dette er for maksimal effektivitet, og sammen med den vanlige motoren bidrar dette til redusert drovstofforbruk når energibehovet er lavt.

10-trinns automatgirkasse, 6-trinns manuell girkasse

Den nye 10-trinns automatgirkassen til Transit gir god akselerasjon og suveren drivstofføkonomi. Ved hjelp av adaptiv skiftplanlegging er girkassen istand til å tilpasse seg skiftende forhold. Du vil alltid ha rett gir til rett tid.
Den manuelle girkassen på 6 trinn gjør kjøringen mer økonomisk og effektiv, i tillegg til smidig og rask girskift.

Ford Transit Chassis CAB

Ford Transit Chassis er et ypperlig alternativ når man har behovet for fleksibilitet som flatt lasteplan, en tipp, eller lignende. Denne modellen er tilgjengelig med fire størrelser, har et robust understell som gir mulighet for spesialtilpassede påbygg. Nyttelasten er 1.439kg, og totalvekten er tilgjengelig i to varianter, 3500kg og 4700kg. Modellvariantene 350HD og 470 med forsterket fjæring og 7000 kg totalvekt kan trekke 3,5 tonn last på tilhenger med bremser.

Denne modellen er romslig, har et dobbelt førerhus med totalt syv seteplasser, dobbelt passasjersete foran og standard passasjersete bak med plass til fire. I tillegg er det god lagringsplass under setene.

Kjøring

Kjøremoduser: Det er muligheter for valg av kjøremoduser, alt etter bestemte jobber og terreng. Velg mellom glatt, gjørme/hjulspor, trekking, eller nye EcoMode for maks drivstoffeffektivitet.
LED-kjørelys: BI-Xenon frontlys for å gi mest mulig optimalt lys, vil kjørelysene automatisk justere seg etter kjøreforholdene. Er det mørkt ute, vil nær-og fjernlys automatisk justere seg, for å hindre blending ved møtende trafikk.
Quaife grip control: Dette systemet bidrar til å redusere hjulspinn på løst eller ujevnt underlag, som gjør det lettere å manøvrere bilen i ulent terreng.
Sittestilling: Førersetet og rattet er begge justerbart, som gjør det enkelt for deg å finne den perfekte kjørestillingen.

Ford Transit Minibuss

Denne modellen har både komfort og nyttig teknologi. Transit Minibuss kan frakte opp til 16 personer med god plass til bagasje. Det er enkelt å komme seg inn og ut av kjøretøyet ved hjelp av et stigtrinn som er elektrisk drevet, samt elektrisk drevet sidedør.

Komfort og plassutnyttelse

I Nye Transit Minibuss er høyden blitt utnyttet, her finner du bagasjehyller for mer tilgjengelig lagring. Standard i denne modellen er også LED leselys for bedre komfort ved mørkets frembrudd.
For behagelig temperatur som passer for alle, er det mulig å justere temperaturen ulikt for fører og passasjerer, dette ved hjelp av en tosoners elektronisk temperaturregulering.
På gulvet bak i minbussen er det lagt et gummidekke som hindrer vått og glatt gulv, gummidekket beskytter mot skitt og søle, og er veldig lett å rengjøre.

Sikkerhet

Transit Minibuss er tilgjengelig forskjellige typer kollisjonsputer flere steder: Gardin, sjåfør, passasjer og sidekollisjonsputer. Kollisjonsputen for passasjeren i forsetet er mulig å slå av, slik at det er mulig for et barn å sitte bakovervendt i barnesete. Du vil enkelt kunne se statusen på denne kollisjonsputen, da den vil vises som «av» i instrumentpanelet.

Med en gang bilen er i bevegelse, vil alle låser automatisk bli satt i kjørelås posisjon, i tillegg har Transit Minibuss fjernstyrt sentrallås, samt at låsene er innbruddssikret slik at de ikke skal kunne ødelegges med kraft.

På modellene nevnt i artikkelen kan det være funksjoner som kun er tilgjengelig på utvalgte modeller, i tillegg til at enkelte funksjoner kan være tilleggsutstyr.

**Ønsker du å vite mer om våre Transit modeller?**
Ta kontakt med oss i dag.


Andre relaterte sider

Åpenhetsloven

For informasjon om vårt arbeid med Åpenhetsloven besøk Liegruppen AS sine nettsider.

Salgsavdeling

 • Man - Fre: 09:00 til 16:30
 • Torsdag: 09:00 til 19:00
 • Lørdag: 10:00 til 14:00

Verksted og delelager

 • Man - Fre: 07:00 til 16:00