56 31 68 00 Send Epost Send Epost Lokasjon Åpningstider

Salgsavdeling

Man - Fre: 09:00 til 16:30
Torsdag: 09:00 til 19:00
Lørdag: 10:00 til 14:00


Verksted og delelager

Man - Fre: 07:00 til 16:00


Dersom vi holder stengt utover ordinære hellig- og fridager, vil vi opplyse om dette på Facebook og denne websiden.

Facebook

Alle artikler

Slik kan du ta vare på felgene dine.

Velholdte biler ruster mindre. I et land med svært varierende klima og kjøreforhold med veisalt, grus, kulde og fuktighet blir felgene utsatt for store påkjenninger. Minimer skadene med disse tipsene.


Korrosjon, sprekkdannelser og fastbrent støv er et vanlig syn. Hvis du lar bremsestøvet gro over en lengre periode kan det spise opp det ytterste beskyttende belegget på felgene dine. Så hva gjør vi?

Velg riktig vaskestoff

Feil vaskestoff kan både tørke ut og ripe opp den blanke lakken, støv og skitt vil da feste seg. Tips: Hold JIF skurekrem og Zalo unna felgene. Visste du at JIF inneholder slipestoff som både matter ned og tørker lakken?

Det finnes to hovedgrupper av vaskestoff for felger; Med og uten syre. Syrefrie felgrenser er ofte litt dyrere og krever mer gnikking, men er mye snillere med lakken, samt omgivelsene. Syrebasert felgrens kan være skadelig for felgen dersom den brukes over tid.

Vi fraråder å bruke syrebaserte felgrenser på delte felger, lakkerte felger og multi-color felger.

Uavhengig av syre eller syrefri felgrens er det viktig å lese produsentens bruksanvisning, anbefaling av blandingsforhold og virketid.

Sonax Xtreme felgrens

Til de aller fleste felgjobber vil Sonax Xtreme gjøre jobben godt. Dette produktet er ikke syrebasert og fjerner trygt og effektivt bremsestøv, olje og gummirester. Stoffet reagerer med metallpartikler og blir lilla når det godgjører seg i 10-15 minutter. Produktet får du tak i de fleste steder hvor bilartikler selges og prisen er omlag 100 lappen. Bruk gjerne en oppvaskbørste eller lignende på fastbrente flekker.

Beskytt renvaskede felger

Når felgene er rene og pene er det være lurt å forsegle dem med en felgvoks som beskytter mot varme og festbrenning av bremsestøv. Her er det like mange meninger som det er mennesker, om du velger en felgvoks fra Biltema til 49,- for 500ml eller voks fra Swissvax til 497 for 50ml er det uansett viktig å få mettet lakken og lagt en beskyttende hinne.

Når dressen er presset, må skoene pusses

Glem ikke dekkene. En god dekkvask med samme såpe som du bruker på bilen, og en runde med gummifornyer gjør at dekken både er beskyttet mot UV stråler, hindrer uttørking av gummien og sprekkdannelser.

Generelle vasketips

Aldri vask i direkte solskinn, finn et sted med skygge eller en garasje. UV ståler fra solen kan endre produktets kjemi og varmer opp overflaten slik at produkter tørker veldig fort.

Aldri vask varme overflater.

Ikke la produktet tørke inn på overflaten, m/unntak av noen få produkter hvor det er spesifisert i bruksanvisning.

Bruk tid på å lese bruksanvisning, noen produkter skal påføres tørr overflate, mens andre skal påføres våte overflater.

Alltid beregn god tid.

Åpenhetsloven

For informasjon om vårt arbeid med Åpenhetsloven besøk Liegruppen AS sine nettsider.

Salgsavdeling

  • Man - Fre: 09:00 til 16:30
  • Torsdag: 09:00 til 19:00
  • Lørdag: 10:00 til 14:00

Verksted og delelager

  • Man - Fre: 07:00 til 16:00