56 31 68 00 Send Epost Send Epost Lokasjon Åpningstider

Salgsavdeling

Man - Fre: 09:00 til 16:30
Torsdag: 09:00 til 19:00
Lørdag: 10:00 til 14:00


Verksted og delelager

Man - Fre: 07:00 til 16:00


Dersom vi holder stengt utover ordinære hellig- og fridager, vil vi opplyse om dette på Facebook og denne websiden.

Facebook

Alle artikler

Hybrid eller ladbar hybrid? Dette er forskjellen

Hybridbilene blir stadig mer populær og flere bytter inn fossilbilene sine til fordel for denne. Hybridbilene blir også delt inn i forskjellige kategorier, ladbar hybrid, hybrid og mild hybrid.


En hybridbil er en blanding av en bil med bensin- eller dieselmotor og en elektrisk bil. Hybridbilene får kraften fra disse to kildene, og du kan velge mellom å kjøre på elektrisitet, bensin/diesel, eller med en kombinasjon av disse to.

Ladbar hybrid og Plug-in hybrid

Ladbar hybrid eller Plug-in hybrid er to benevnelser, men betyr akkurat det samme; Ladbar hybrid kan lades fra en ekstern ladestasjon, eller en stikkontakt. Det er mulig å kjøre elektrisk på over 50km og når batteriet er brukt opp, vil den gå over til å kjøre på drivstoff. Fordelen med ladbar hybrid er at man kan kjøre kun elektrisk på småturer som gir lave utslipp og spare på kostnader, du trenger heller ikke kjenne på rekkeviddeangsten, for du har bensinmotor som slår inn om du skulle gå tom for strøm.

Hybrid

Hybridbil eller ofte kalt ikke-ladbare biler og lades ikke fra en ladestasjon. Disse bilene har små batterier og lades ved bremsing eller når du ruller ned en bakke. Når batteripakken er tom, vil bilen gå over til å bruke bensin eller diesel som drivstoff.

Mild hybrid

Mild hybrid biler har en mindre el-motor hvor batteriet avlaster bensinmotoren når det trengs, for eksempel når du starter bilen, eller vil ha mer kraft til bensinmotoren når du akselererer. Mild hybrid kjører ikke på ren elektrisitet, og lades ikke fra en ladestasjon, men når du bremser med bilen.


Andre relaterte sider

Åpenhetsloven

For informasjon om vårt arbeid med Åpenhetsloven besøk Liegruppen AS sine nettsider.

Salgsavdeling

  • Man - Fre: 09:00 til 16:30
  • Torsdag: 09:00 til 19:00
  • Lørdag: 10:00 til 14:00

Verksted og delelager

  • Man - Fre: 07:00 til 16:00