56 31 68 00 Send Epost Send Epost Lokasjon Åpningstider

Salgsavdeling

Man - Fre: 09:00 til 16:30
Torsdag: 09:00 til 19:00
Lørdag: 10:00 til 14:00


Verksted og delelager

Man - Fre: 07:00 til 16:00


Dersom vi holder stengt utover ordinære hellig- og fridager, vil vi opplyse om dette på Facebook og denne websiden.

Facebook

Alle artikler

God sikt og ren frontrute i høst-trafikken

Lav høstsol og skitten frontrute er en farlig kombinasjon. Les våre tips om hvordan du holder deg trygg på veien.


Når vasket du frontruten sist? Kjører du rundt med en tynn grå film på innsiden? Lav høstsol og skitten frontrute er en farlig kombinasjon. Les våre tips om hvordan du holder deg trygg på veien.

Et tydelig høsttips fra NAF er gode vindusviskerne, ren frontrute og riktig innstilte lys for å kjøre sikkert på mørke høstdager med lav sol og mørke, regntunge kvelder. Her oppsummerer vi NAFs tips for å unngå den farlige kombinasjonen av lav høstsol og skitten frontrute.

Skift ut vindusviskerne!

Opplever du «striper» på ruta når bruker viskerne, er det en god indikasjon på at de må byttes. En god tommelfingerregel er om vindusviskerne er over ett år gamle, kan det være på tide å bytte til nye. Om du er flink til å rengjøre bladene på viskerne jevnlig, forlenger du levetiden på vindusviskerne.

Spylervæske er noe alle bileiere trenger, spesielt i overgangssesongene som på våren og høsten. Salt og innsekter gir frontruta et lag som gror fast, det eneste som hjelper er rikelig med spylervæske.

Det norske klimaet gjør oss nordmenn til storforbrukere av spylervæske på plastkanne. Vi i Hyundai er først i verden til å lansere spylervæske på pappkartong, som gir deg muligheten til å spare miljøet for unødvendig plastforbruk.

Les mer: Hyundai - først i verden med spylervæske på papp

Slitt frontrute gir dårligere sikt

En frontrute bør sjekkes jevnlig. Steinsprutskade bør repareres så fort som mulig og en slitt frontrute må skiftes. NAF er klare: Frontruten «burde sjekkes hver 80 000 kilometer fordi steinsprut, isskraping, vindusviskere, skitt og smuss gir slitasje. Pfeiffer-laboratoriet har påvist at en slitt og skadet frontrute kan gi et optisk bedrag på 10 meter i avstandsbedømming. I mørket forsterkes denne effekten.»

Rengjør ruten på innsiden

Lav sol er ekkel og blender når man kjører, enda verre blir det med skitten rute. Det er mer skitt på innsiden av frontruten enn man skulle tro. Luften som strømmer gjennom varmeapparatet eller aircondition er nødvendigvis ikke så ren. Har du en tynn grå film på innsiden av frontruten, er det på tide å vaske frontruten på innsiden.
Det er ulike tips og dyre produkter, et godt råd fra NAF er å vaske ruta med varmt salmiakkvann som fjerner belegget som legger seg på innsiden av ruten. For å unngå skjolder, tørker du av med en tørr klut.

Sjekk lyset med papirark

Kontroller at alle lys på bilen er rene, intakte og riktig justert. Trenger du hjelp til å bytte pærer eller om lysene er riktig justert, søk gjerne hjelp hos en av våre forhandlere.

NAF har en enkel måte å sjekke om lyset virker som det skal

NAF logoen
{{< /image >}} Hold opp et hvitt ark foran lysene når nærlyset er tent. Vises det en vannrett klar stripe er lyspæra satt inn riktig. Kommer det fram en sirkel på arket som en sol (lyset stråler til alle kanter) er pæren satt inn feil. NAF veihjelp **...og sist, men ikke minst; sjekk ditt eget syn!**

Andre relaterte sider

Åpenhetsloven

For informasjon om vårt arbeid med Åpenhetsloven besøk Liegruppen AS sine nettsider.

Salgsavdeling

  • Man - Fre: 09:00 til 16:30
  • Torsdag: 09:00 til 19:00
  • Lørdag: 10:00 til 14:00

Verksted og delelager

  • Man - Fre: 07:00 til 16:00