56 31 68 00 Send Epost Send Epost Lokasjon Åpningstider

Salgsavdeling

Man - Fre: 09:00 til 16:30
Torsdag: 09:00 til 19:00
Lørdag: 10:00 til 14:00


Verksted og delelager

Man - Fre: 07:00 til 16:00


Dersom vi holder stengt utover ordinære hellig- og fridager, vil vi opplyse om dette på Facebook og denne websiden.

Facebook

Alle artikler

Få bilen ren med 6 enkle steg

Det finnes hundrevis av måter å gjøre vaske en bil på, og enda flere meninger om hva som er rett. Vi gir deg en 6 enkle steg på hvordan du kan holde bilen din ren.


1. Avfetting

Avfett bilen først. De aller fleste avfettingsmidlene skal sprayes på tørr bil og stort sett er det unødvendig og avfette bilens øvre deler (fra vinduer og opp). De fleste avfetninger kan brukes ned mot 5+ grader, men les bruksanvisning før du starter. La middelet virke i 5-15 minutter før du spyler bilen godt og får vekk alt av støv, sand, tjære o.l. Unngå å la avfettingsmiddelet tørke på lakken.

2. Spyling

Når du først er i gang er det lurt å spyle bilen skikkelig, om mulig også under bilen. Viktigst er at du spyler bremser og hjulbuer ordentlig. Du kan benytte vanlig hageslange til avspyling av hjulbuer, hjulhus, innunder støtfangere og under bilen, her er det kvantum som teller. Poenget er å få bort så mye salt og sand som mulig.

3. Fjerning av prikker i lakken

Etter at avfettingen har gjort jobben vil vi ofte se små brune prikker i lakken, dette er oftest metallpartikkler som kan stamme fra bremsestøv eller piggdekk. Vi har utallige ganger fått inn kunder som forteller om rust på dører som har vist seg å være metallspon som har lagt seg på lakken fra flygestøv. Dette fjernes lett med en metallpartikkelfjerner.

Etter at bilen har drypptørket, sprayes metallpartikkelfjerner langs bilsiden, foran og bak. La det virke i noen minutter til det har endret farge. Spyl så av bilen i noen få minutter.

Her finnes det mange produkter og velge blant, og selv de rimeligste produktene gjør ofte jobben mer enn godt nok.

4. Håndvask med bøtte og svamp, vaskevott eller microfiber

Etter at du har fått bort sand, salt og grove elementer er et bare å gyve løs med bøtte og en god bilshampo. Ikke gå i fellen og bruk vaskemidler ment for å vaske i huset; Zalo, Ajax, grønnsåpe og diverse andre vaskemidler kan tørke ut gummipakninger, fjerne voksen, tørke ut lakken m.m. La dem stå i kjøkkenskapet! Kjøp egen bilshampo til dette formålet.

For de fleste vil Turtel Wax bilshampo ZIP være en sikker og god såpe. Den scorer høyt på både pris, miljø, brukervennlighet, og sist, men ikke minst resultat. Den vasker godt, men legger igjen litt lite voks, etter vår mening.

Dersom du vil legge litt mer penger i det, anbefaler vi Koch-Chemie Autoshampoo. Den er offisielt godkjent av flere merker som Porche, BMW, Mercedes, Jaguar og Land-Rover. Den lukter også veldig behagelig.

Vi anbefaler en god microfiberklut eller vaskevott. Erfaringsmessig løfter den bort skitten og er mer skånsom i bruk enn svamp. Ikke la kluten/votten berøre bunnen av bøtten, det kan ta til seg de tyngste partiklene som kan lage striper.

Uavhengig om du velger svamp, vaskevott, eller microfiberklut må du skylle den ofte og bytte vann om nødvendig. Ikke vask mer enn ¼ av bilen før du spyler av såpen, såpen må heller ikke tørke på lakken. Begynn øverst og jobb deg nedover.

Les mer: Slik tar du vare på felgene dine

5. Tørk bilen

Tørk bilen helt fri for vann. I Norge har vi ofte hardt og kalholdig vann som kan tørke og bake seg inn i lakken på bilen. Disse vannflekkene kan etter å ha blitt utsatt for UV stråling fra solen sette seg så godt fast at de må fjernes med et poleringsmiddel med slipestoff for å få det ordentlig vekk.

Bruk et godt tørkehåndkle av microfiber, eventuelt en langhåret microfiberklut. Et vanlig pusseskinn er ikke å anbefale. Pusseskinnet vil ikke ta til seg støv og partikler, men vil slipe det med seg bortover lakken og lage unødvensige småriper.

6. Beskytt lakken

Så kommer det viktigste; Beskytt lakken med en god voks. Lakken er bilens viktigste rustbeskyttelse. Med lag av voks, beskytter du lakken mot vær og vind uansett årstid. Voksing av bil er ikke så vanskelig som en skulle tro, 80% av jobben er å vaske bilen ren først.

Dersom bilen nylig er vokset kan du godt hoppe over punkt 1, 3, og 6.


Andre relaterte sider

Åpenhetsloven

For informasjon om vårt arbeid med Åpenhetsloven besøk Liegruppen AS sine nettsider.

Salgsavdeling

  • Man - Fre: 09:00 til 16:30
  • Torsdag: 09:00 til 19:00
  • Lørdag: 10:00 til 14:00

Verksted og delelager

  • Man - Fre: 07:00 til 16:00