56 31 68 00 Send Epost Send Epost Lokasjon Åpningstider

Salgsavdeling

Man - Fre: 09:00 til 16:30
Torsdag: 09:00 til 19:00
Lørdag: 10:00 til 14:00


Verksted og delelager

Man - Fre: 07:00 til 16:00


Dersom vi holder stengt utover ordinære hellig- og fridager, vil vi opplyse om dette på Facebook og denne websiden.

Facebook

Alle artikler

Dette er elbilen med best lys

God sikt er en av de aller viktigste elementene å ta hensyn til når man skal ut å kjøre.


Test av billykter er en del av en større vinter-test Dagbladet, DinSide og Autofil gjennomfører i samarbeid med det finske magasinet Tekniikan Maillmaa.

De har funnet ut at hvordan lyktene ser ut og om de har halogen eller LED, sier lite om hvor godt lys de faktisk gir. Derfor har de testet bilene med de lyktene som er mest vanlige. Testen tar for seg 15 bensin- og dieselbiler og seks elbiler i Tekniikan Maillmaas lys-laboratorium for å finne ut hvilke modeller som har de beste lyktene, og hvilke som burde forbedres. Helt i teten finner du blant annet vår KONA electric.

Les mer: Dette er bilene med best lys

Kraftig nærlys og god spredning til sidene er de to fokusområdene som det har blitt lagt mest vekt på. Dette på grunn av at det er på denne avstanden du har kortest reaksjonstid dersom noe skulle dukke opp i kjørebanen. Det vil ikke si at langt og bredt fjernlys ikke er viktig. Disse lysene kommer godt med til å oppdage hindringer lengre frem på veien.

KONA electric
{{< /image >}} ## Hyundai på topp blandt elbilene Blant de seks elbilene, alle med LED-lys, som det ble testet var det vår **KONA electric** som endte opp med delt topplassering blant elbilene i undersøkelsen, sammen med Kia Soul. De to bilene hadde den beste kombinasjonen av nær- og fjernlys. Andre elbiler som også ble vurdert er Kia e-Niro, BMW i3, Jaguar i-Pace, Tesla Model S og Nissan Leaf. I tillegg til viktigheten av gode lykter på bilen er en **ren frontrute** alfa omega når mørket melder sin ankomst. Tidligere i høst var vi i Hyundai først i verden til å lansere spylervæske på pappkartong, et tiltak for å minske plastavfall. Det er nemlig det lille ekstra i hverdagen som kan utgjøre den store forskjellen, både når det kommer til sikkerhet på veien og for miljøet.

Les mer: Først i verden med spylervæske på papp

---

Andre relaterte sider

Åpenhetsloven

For informasjon om vårt arbeid med Åpenhetsloven besøk Liegruppen AS sine nettsider.

Salgsavdeling

  • Man - Fre: 09:00 til 16:30
  • Torsdag: 09:00 til 19:00
  • Lørdag: 10:00 til 14:00

Verksted og delelager

  • Man - Fre: 07:00 til 16:00